Wednesday, March 17, 2010

I'm Back......

Huh salam dah dekat sebulan aku meninggalkan blog ni berlumut..Meh nak sental jap..Tengok kan dah hilang lumut ni..Sejak akhir-akhir ni aku sendiri pening dengan keadaan diri aku.Sampai kadang-kadang terasa "eh aku ni betol ke tak".Fuhh dasyat sampai begitu sekali.Nak tahu apa yang membuatkan aku memjadi macam ni zassss jom kita layan story aku.

Ingat tak 11 Mac aritu semua calon SPM 2009 ambil keputusan masing-masing.Aku pun kalau ikut hati nak cakap macamni je kat cikgu Nisah my former History teacher.Cikgu, kalau result saya tip top cikgu tolong ambilkan kalau tak cikgu pergi jela bakar ye.hehehe.Aku ni memang teruk la macam tanak menghadapi realiti yang bakal pasti datang menjenguk mukanya yang tak hensem setelah aku baru bangun tido.Kalau muka cun macam Lisa Surihani ok gak ni muka macam puaka niyang rapik je.ok dah cukup mengarut.

Aku ingatkan ambil keputusan kat sekolah kejap je rupa-rupanya lama tahap ape tah aku sendiri tak reti nak describe.Panggil sorang-sorang budak Straight A'a sampai 5A's naik pentas.Yang perempuan habis dipeluk,dicium oleh cikgu.Kalau lelaki korang fikir sendiri la ye.Bukan muhrim haram peluk-peluk ni ye..Nak di shortkan cerita akhirnya nama aku ni dipanggil la naik pentas.Korang teka sendiri la berapa A yang aku dapat.Nasib baik aku dapat naik pentas kalau tak konfem dan pasti aku balik rumah mengamuk..hhehehe.

Tapi di sebalik kegembiraan terpalit sedikt duka.Cis jiwang semacam je ayat.Yela ape taknya result aku dah menafikan peluang untuk aku ke Jepun.Semua ni sebab "subjek gila" ni la..Kalau tak dengan bergayanya aku melangkah ke negara matahari terbit tu..Cool tu beb.Ok takpe tu mungkin bukan rezeki aku.Tumpuan utama sekarang pemilihan course yang tepat berdasarkan minat dan peluang kerjaya untuk masa depan.Yela nanti bila umor dah 25,26 dah sibuk gatal nak kahwin.Tapi kerja hampeh tanak aku tanggung anak dara orang dengan pasir.Kecuali aku jadi pengeksport pasir berjaya.

Sekarang ni aku dengan shahrafi dah banyak menghabiskan masa dekat kedai baru.Rasa rindu pulak nak kacau akak-akak kat kedai lama.Tak lama lagi kitorang dah nak berhenti..Kalau ikut perancangan En Din 28 Mac ni dia nak buka kedai baru tu.Tapi masalah utama takde pekerja lelaki lagi.Ok sini nak buat iklan free "tak berbayar"PUSTAKA MUNIRAH MEMERLUKAN PEKERJA LELAKI GAJI RM500+BONUS+ELAUN.BERMINAT SILA HUBUNGI EN SAIFUDIN AWANG DI TALIAN 0127822384

Ok sampai di sini sahaja coretan saya pada kali ini..Hehe skema giler ayat.Anyway thanks kepada semua yang menaikkan semangat aku yang sedikit down haritu terutama kepada my parents,afifah,sarina,shahrafi,zul dan kawan-kawan yang membantu aku menghadapi realiti..SALAM HORMAT.Hidup mesti diteruskan..

7 comments:

  1. asyik lisa surihani jer......ahahahahaha....mnat die ea???

    ReplyDelete
  2. haha. terima kasih mnyelitkan nama junior. hee :P

    ReplyDelete
  3. berbayar tu junior..haha

    eifa-lisa surihani skali skale tak salah kan??

    ReplyDelete
  4. heyya senior. new url.

    http://sarinabeginagain.blogspot.com

    ReplyDelete
  5. owh gud shahrafi..bkrja smbil membce..heheheeh
    emm keep it up..(ayt pian pd fatna)heheh
    azwan pon bgus rjin bkrja..asyk cek stok..gud..hardworking boys...(^_^)

    ReplyDelete

Nak luah perasaan?? Silakan jangan malu-malu
1001 comment